مقالات آموزشی

ظروف کشت

فلاسک کشت سلول

ظروف کشت

ظروف کشت ضمن مدیریت محیط داخلی مجاور سلول ها، از ورود آلودگی ها به داخل فلاسک و محیط کشت نیز جلوگیری می کند. برای سلولهای چسبنده، ظروفی مانند فلاسک های کشت سلولی، بستر مناسبی برای اتصال سلول نیز ایجاد می کنند. از دیگر مشخصات ظروف کشت می توان به طراحی بهینه و کیفیت مناسب جنس ظروف جهت مشاهده میکروسکوپی نیز اشاره نمود.
کشت سلول یکی از مراحل مهم تحقیقات آزمایشگاهی (in vitro) سلول‌ها است. به کمک روش‌های کشت سلول می‌توان موفولوژی سلول‌ها، سرعت تقسیم آن‌ها، پاسخ آن‌ها به تغییرات محیطی و فیزیولوژیک (دارو یا جهش ژنتیکی) را بررسی کرد. فلاسک کشت سلولی یکی از ابزارهای اصلی ازمایشگاه زیستی مورد نیاز برای کشت سلول‌ها است.
این ابزار از پلیمرهای پلی‌استیرن خنثی ساخته می‌شود تا محیط مناسبی برای رشد انواع سلول‌های پروکاریوت و یوکاریوت ایجاد کند. کشت سلولی یکی از مراحل اولیه در انجام بسیاری از پروژه‌های تحقیقاتی بر سلول‌های جانوری برای بررسی آنزیم‌ها، اسیدهای نوکلئوئیک، آنتی‌بادی‌ها و مسیرهای بیوشیمیایی است. به علاوه بسیاری از تست‌های تشخیصی در آزمایشگاه‌های میکروب‌شناسی بر اساس کشت باکتری و آنالیز کلونی‌های تشکیل شده از یک نمونه انجام می‌شود. به همین دلیل انتخاب فلاسک مناسب برای راحتی کاربر، دستیابی به تعداد مناسب سلول و کمترین میزان آلودگی سلول‌ها، بسیار اهمیت دارد.
فلاسک‌های تی شکل یکی از متدوال‌ترین انواع ظرف کشت سلول‌های جانوری هستند. در طراحی این فلاسک‌ها گردنی در نظر گرفته شده است که به شما این امکان را می‌دهد به راحتی محیط کشت را به فلاسک انتقال دهید. شکل این فلاسک‌ها شبیه حرف انگلیسی است به همین دلیل با توجه به حجم محیط کشتی که در خود جای می‌دهند به انواع T25، T75، T175، T225 و T300 تقسیم می‌شوند. تقسیم‌بندی این فلاسک‌ها بر اساس مساحت سطح دسترس برای کشت سلول است. برای مثال مساحت در دسترس برای کشت سلول در فلاسک‌های تی ۲۵، ۲۵ سانتی‌متر مربع (cm2) است. فلاسک‌های T، پرکاربردترین فلاسک‌های کشت سلول‌های جانوری هستند. بر اساس نوع سلول و سرعت تکثیر آن می‌توان از فلاسک‌های مختلف استفاده کرد. برای مثال حداکثر تعداد سلول‌های Hela در این فلاسک‌ها در ادامه آمده است.

  • فلاسک T25: حدود ۲،۸۰۰،۰۰۰ سلول
  • فلاسک T75: حدود ۸،۴۰۰،۰۰۰ سلول
  • فلاسک T175: حدود ۲۳،۳۰۰،۰۰۰ سلول
  • فلاسک T225: حدود ۳۰۰،۰۰۰،۰۰۰ سلول

فلاسک ها دو نوع پوشش سر یا کَپ دارند. کَپ مهروموم که بدون منفذ و فیلتر می باشد و برای روش‌های کشت سلولی که محیط کشت باید کاملا از محیط اطراف جدا باشد استفاده می شود و پوشش سر منفذدارکه می‌توان برای کشت سلول‌هایی استفاده کرد که به اکسیژن بیشتر محیط نیاز دارند. منفذ این درها با فیلتری بسیار نازک به قطر ۲ میکرومتر پوشیده شده است تا از ورود آلودگی‌های محیطی جلوگیری کند.

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *